Riesling ? en sikker vinder til en hyggelig aften med din udkårne

Skal du snart være vært for en hyggelig aften med en person du holder af? Måske er du ikke den allerbedste vinkender, eller måske hvad du selv vil kalde for en god kok, men der er heldigvis hjælp at hente. Her i artiklen får du nemlig en lille guide til, hvorfor netop Riesling er et godt valg i forhold til vin, men også hvad du kan servere. Læs med her.

Som vært vil man typisk gerne imponere sine gæster. For nogle betyder det, at man bestiller mad, fremfor at servere mad man måske tænker ikke smager godt. Men hvor der er vilje, er der vej, og man kan altså sagtens lave lækker og nem mad til sin gæster.

Fisk til middag

Du kan eventuelt imponere din udkårne med enten skaldyr eller fisk til middag. Riesling-vinen passer rigtigt godt til denne type mad, på grund af syrligheden.

Riesling og tapas ? den nemme løsning

Du kan gøre dig selv en tjeneste i forhold til madlavningen og lave et lækkert tapasbord. Det kræver jo ikke så meget at købe lækker pølse og ost, som du blot skal anrette på et fad. Server gerne med et glas Riesling og lidt rustikt brød. Husk også oliven selvfølgelig.

 

Spice it up

Riesling passer rigtigt godt til mange retter, hvoraf den også er et glimrende valg. For eksempel, kan den serveres til for eksempel thai-mad eller indisk mad. Det kan dog for nogle være lidt af et projekt at lave retter fra disse lande derhjemme, så hvis du alligevel vælger at købe mad udefra, så kan du jo vælge det thailandske eller indiske køkken.

Riesling til dessert

Det er vigtigt at understrege, at der findes mange forskellige typer Riesling, både i forhold til surhed og sødme. Det betyder også, at Riesling altså kan serveres til desserten. Særligt chokolade desserter kan Riesling passe til. Husk altid at læse om vinen, før du køber den, så du er sikker på, at den passer til maden, som du vil servere. Der er jo nogle vine, som bare går bedre med nogle typer mad end andre.